„În timp ce o lume întreagă trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina”: Președinta Sandu condamnă noul atac masiv de rachete al Rusiei asupra statului vecin

29 decembrie 2022, 10:53 Politică 148
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Președinta Republicii Moldova a venit cu un mesaj în care condamnă cu vehemență atacul masiv cu rachete împotriva infrastructurii energetice din Ucraina de către forțele ruse, din dimineața zilei de astăzi. În context, Maia Sandu, cu referire la Kremlin, a adăugat că „este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”.

„Condamnăm cu vehemență aceste acțiuni barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte. Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condițiile elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”, a scris în mesajul său șefa statului.

De menționat că, în dimineața zilei de joi, 29 decembrie, forțele ruse au lansat un nou atac masiv împotriva infrastructurii energetice din Ucraina. Cea mai mare parte a Ucrainei joi dimineața se afla în zona de alertă aeriană. În Krivoi Rog, luminile au fost stinse ca măsură de precauție, de teamă de atacuri cu rachete.

Conform datelor alerta a fost declarată în regiunile Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odesa, Poltava, Sumî și Harkiv, precum și în zonele controlate de Ucraina din regiunile Zaporojie și Herson. Puțin mai târziu s-au adăugat regiunile Vinnița, Jîtomir, Kiev, Kirovograd, Cernihiv și Cherkasî.

Mihail Podolyak, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei Vladimir Zelenskiy, a declaratpe Twitter că peste 120 de rachete au fost lansate în Ucraina în această dimineață de Rusia.

„Peste 120 de rachete deasupra Ucrainei lansate de „lumea rea rusă” pentru a distruge infrastructura critică și a ucide civili în masă”, a menționat oficialul.

Totodată, trei persoane au fost salvate dintr-o casă avariată din Kiev după atacurile rusești cu rachete din această dimineață.

„Până acum, două persoane au fost salvate dintr-o casă privată avariată. Medicii i-au acordat primul ajutor pe loc și i-au internat. Salvatorii continuă operațiunile de căutare și salvare. Resturile de rachetă au avariat și o mașină pe una dintre străzile centrale”, a scris pe Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko, care a revenit cu un alt mesaj în care a menționat că încă o fată de 14 ani a avut de suferit.

Până acum 16 rachete au fost deja distruse deasupra Kievului.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media