„Este imposibil de crezut. O tragedie teribilă. O pierdere uriașă”: Liderii lumii și politicienii ucraineni își exprimă condoleanțe pentru tragedia din Brovarî

18 ianuarie 2023, 14:58 Ucraina 116
imagini de la fața locului din Bovarî.  Sursa: REUTERS

Reacții din întreaga lume parvin în legătură cu tragicul accident unde un elicopter ce aparține Serviciului de Stat de Urgență s-a prăbușit în regiunea Kiev, care s-a soldat cu decesul a cel puțin 18 persoane, inclusiv trei copii și conducerea Ministerului de Interne.

„O tragedie incontestabilă. Ministrul de Interne Denis Monastirski, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, copii au murit într-un accident de avion. Denis Anatolevici și colegii săi au jucat un rol important în asigurarea apărării Ucrainei. O anchetă a început. Toate versiunile vor fie verificate. Sincere condoleanțe familiilor victimelor”, a scris consilierul șefului biroului prezidențial din Ucraina, Mihail Podolyak.

Ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget Brink, a spus că a fost șocată și întristată de vestea despre ceea ce s-a întâmplat la Brovarî.

„Inimile noastre sunt alături de locuitorii din Brovarî, de prietenii și partenerii noștri din Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei”, a scris Brink.

„Sunt întristat de moartea tragică a ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Denys Monastirski. Gândurile noastre sunt la toate victimele, copiii și familiile acestora, ale acestui teribil eveniment petrecut în apropierea grădiniței. Franța își exprimă condoleanțe prietenilor săi ucraineni”, a scris președintele francez Emmanuel Macron pe Twitter.

„Sunt devastată de această veste teribilă”, a scris președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Întristată de tragicul accident din apropiere de Kiev din această dimineață, care a luat viața a 18 persoane, inclusiv copii. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către cei care și-au pierdut pe cei dragi și către echipa Ministerului de Interne ucrainean, ai cărui lider au murit în accident”, a scris președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe Twitter.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media