Membrii comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova și din Senatul României se vor convoca în ședință comună, în județul Argeș

19 ianuarie 2023, 16:30 Politică 72
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova se vor convoca în ședință comună cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 22 ianuarie, în județul Argeș.

Ședința comună este organizată ca răspuns la întrevederile pe care membrii comisiilor le-au avut la Chișinău și la Iași, în continuarea dialogului politic parlamentar inițiat în anul 2022. La discuții vor participa și profesioniști din mediul juridic.

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte care se referă la reformele în domeniul justiției: implementarea în plan legislativ a recomandărilor organismelor europene și identificarea unor instrumente privind instruirea magistraților.

De asemenea, participanții vor discuta despre perspectivele de a transforma justiția într-un serviciu public și predictibil pentru mediul de afaceri. Agenda ședinței mai include și subiecte privind educația juridică în școli și compatibilizarea profesiilor juridice din România și Republica Moldova.

Totodată, membrii comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova și din Senatul României vor conveni asupra creării unor grupuri de lucru și inițiative comune în domeniul juridic.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media