Deputata fracțiunii ȘOR, Marina Tauber, rămâne în arest la domiciliu, la decizia judecătorilor Curții de Apel

6 decembrie 2022, 14:59 Justiție 136
Marina Tauber la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.  Sursa: Replica Media

Deputata fracțiunii ȘOR, Marina Tauber - vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului ȘOR din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, rămâne în arest la domiciliu.

Curtea de Apel Chișinău, unde a fost examinată măsura preventivă pe numele deputatei Marina Tauber, a menținut decizia prin care deputata a fost plasată în arest la domiciliu.

Și de această dată, Marina Tauber a acuzat-o pe Maia Sandu de dosarele în care este investigată, arătându-se indignată că magistrații în grabă au pronunțat decizia.

„Straniu că această decizia a fost luată atât de rapid. În continuare se fac presiuni asupra judecătorilor. Nici nu s-a dorit ca decizia magistraților să fie înregistrată de presă, cred că au ei anumite motive. Ce pot să zic, mulțumesc Maiei Sandu, mulțumesc curatorilor ei. Îmi arată cât de mult se tem de noi. Nu le rămâne decât să mă țină în arest”, a declarat jurnaliștilor Marina Tauber, după pronunțarea deciziei.

Marina Tauber este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului ȘOR din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, iar în prezent se află în arest la domiciliu.

Marina Tauber a fost reținută la 21 iulie 2022, fiind învinuită în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării formațiunii din care face parte din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

În tot acest timp, mandatul de arest pe numele ei fiind prelungit constant. Abia la 14 septembrie, după două luni de arest la Penitenciarul nr. 13 din capitală, magistrații Curții de Apel Chișinău au decis transferarea deputatei în arest la domiciliu. Ulterior, Marina Tauber a fost transferată sub control judiciar, însă din 25 octombrie ea a fost din nou plasată în arest domiciliu.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media