Casa Albă: Președintele Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024

23 noiembrie 2021, 19:36 SUA 57
oe Biden a ținut un discurs și a justificat decizia retragerii din Afganistan.  Sursa: Profimedia

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, conform The Guardian.

Casa Albă a spus că Joe Biden intenționează să candideze pentru a fi reales în 2024, o declarație care vine pe fondul speculațiilor cu privire la viitorul său, deoarece acesta înregistrează o scădere a ratingului său.

Anunțul făcut de Biden vine în pofida faptului că în campania electorală a declarat că va fi un „președinte de un mandat” și că este al doilea cel mai puțin popular președinte american după 10 luni de mandat, stând mai bine la acest capitol doar decât predecesorul său, republicanul Donald Trump.

„Va candidat. Aceasta este intenția lui”, a spus secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, în timp ce Biden a zburat la bordul Air Force One pentru un eveniment de Ziua Recunoștinței cu trupele americane în Fort Bragg, Carolina de Nord.

Totodată, o examinare medicală efectuată vineri afirmă că președintele american este „sănătos și viguros, fiind apt de a îndeplini cu succes îndatoririle președinției”.

Decizia de a candida din nou ar putea fi legată de faptul că, în pofida propriei lipse de popularitate a lui Biden, Kamala Harris, vicepreședintele și succesorul său aparent, este chiar și mai puțin populară în rândul americanilor.

Un sondaj de opinie realizat în tandem de publicația USA Today și Universitatea Suffolk a descoperit că la începutul lunii noiembrie doar 28% din alegători au o părere favorabilă despre modul în care Harris, prima femeie vicepreședinte a SUA și primul vicepreședinte de culoare, își face treaba.

Deocamdată niciun alt potențial candidat democrat nu pare să aibă suficientă vizibilitate la nivel național.

Biden a împlinit 79 de ani sâmbătă, vârsta sa fiind un alt factor care provoacă îngrijorări. Joe Biden este cel mai în vârstă candidat la președinție care a fost ales președinte învingându-l pe Donald Trump la alegerile din noiembrie 2020.


Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media