Premieră pentru industria vinicola din Republica Moldova: 26 de crame autohtone participă la RoWine, cel mai mare eveniment de profil din România

19 septembrie 2021, 14:44 Vinurile Moldovei 163
Vinificatorii moldoveni la București.  Sursa: Ion Luca via Facebook

26 de producători de vinuri din Moldova participă la cea mai mare expoziție de vinuri din România. Potrivit șefei Oficiului Național al Viei și Vinului, Cristina Frolov, este vorba despre o premieră și că este primul eveniment organizat de ONVV în ultimii 2 ani din cauza pandemiei.

„O premieră pentru industria vinicola din Republica Moldova, 26 de crame Moldovenești prezintă mândria noastră, vinul, demonstrând că Moldova este cel mai potrivit loc pentru a cultiva cei mai buni struguri și a produce excelență”, a scris Frolov pe pagina sa de facebook.

Timp de 2 zile, producătorii moldoveni vor prezenta ultimele produse, vor stabili noi parteneriate și vor organiza degustări tematice.

”Primul eveniment în ultimii 2 ani, organizat de Wine of Moldova, peste hotarele țării. Mândră de producătorii noștri #wineofmoldova
Mândra de ONVV și mulțumesc organizatorilor RoWine pentru organizarea minunată”, a mai scris șefa Oficiului Viei și Vinului din Republica Moldova.

RO-Wine este singurul festival dedicat vinurilor premium şi superpremium din România.

La cinci ani de la prima ediţie, RO-Wine va reuni 92 de producători, 7 importatori şi standul unuia dintre cei mai mari jucători de pe piaţa vinului online, FineStore.ro. Aceştia vor prezenta publicului peste 500 de etichete dintr-un total de 12 ţări, cărora li se vor adăuga delicatesele autohtone sau internaţionale din zona gourmet. Toate vinurile disponibile pentru degustare vor putea fi, de asemenea, achiziţionate la magazinul festivalului.

Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media