Mesajul lui Vlad Țurcanu, după ce a fost numit director general al TRM: Practicile părtinitoare și partizane din Dealul Schinoasei vor înceta

3 decembrie 2021, 13:48 Cultură 203
Vlad Țurcanu, la Parlament.  Sursa: Vlad Țurcanu/Facebook

La scurt timp după ce a fost numit de Parlament în funcția de director general al furnizorului public naţional de servicii media „Teleradio Moldova”, Vlad Țurcanu a publicat un mesaj în care a menționat că va contribui la modernizarea TRM și că va aduce instituția la standardele profesionale recunoscute în lumea civilizată.

„Îi asigur pe toți actorii politici de faptul că vor avea la radioteleviziunea publică o reprezentare corectă, corespunzătoare anvergurii și poziției lor în societate. Îi înștiințez pe toți cetățenii că practicile părtinitoare și partizane din Dealul Schinoasei vor înceta, făcând loc unor standarde profesionale recunoscute în lumea civilizată, astfel încât această instituție să-și recapete bunul nume de odinioară.

De asemenea, cu sprijinul autorităților și al partenerilor internaționali, vom încerca să scoatem „Teleradio-Moldova” și din paragina materială în care se găsește, în ideea de a-i imprima un aspect modern. Angajații de la Radio Moldova și Moldova 1 merită condiții decente de lucru, pentru a putea, la rândul lor, să furnizeze publicului emisiuni de calitate. Transformările structurale pe care le avem în vedere au menirea să reconfigureze din temelii această instituție, ca să poată răspunde așteptărilor pe care le are societatea. În definitiv, prin eforturi comune, „Teleradio-Moldova” are șansa să devină o platformă mediatică atractivă atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru ascultători și telespectatori”, a scris proaspătul director al instituției.


Jurnalistul Vlad Ţurcanu a fost numit de Parlament în ședința de vineri, 3 decembrie, la funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), cu votul a 58 de deputați.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Amintim că pe 4 noiembrie 2021, Parlamentul a aprobat un proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, prin care compania „Teleradio Moldova” a revenit sub control parlamentar.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media