O cetățeană a Ucrainei a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu 500 de dolari pentru a scoate din țară un minor fără acte de identitate

30 decembrie 2022, 12:46 Justiție 120
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.  Sursa: Poliția de Frontieră/ Facebook

Angajații Poliției de Frontieră împreună cu ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și ai oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție au prevenit o tentativă de scoatere ilegală din țară a unui minor fără acte de identitate, prin încercarea de mituire a unui polițist de frontieră. Cazul a fost denunțat la CNA, iar în baza informației IGPF a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă.

Potrivit materialelor cauzei, o cetățeană a Ucrainei i-ar fi propus angajatului Poliției de Frontieră 500 de dolari, pe care urma să-i transmită prin însoțitorul copilului. În schimbul acestei sume, polițistul de frontieră ar fi fost rugat să asigure trecerea nestingherită a minorului prin punctul de trecere a frontierei de stat Criva-Mămăliga.

La data de 29 decembrie, în urma efectuării acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, sub controlul polițiștilor de frontieră din Direcția regională NORD, angajaţilor DGT Nord a CNA și al procurorilor anticorupție, s-a reușit documentarea transmiterii banilor și a minorului, care urma să traverseze ilegal frontiera de stat. Ca rezultat, cetățeana Ucrainei a fost reținută pentru 72 de ore.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media