Ucraina: Adjunctul şefului biroului prezidenţial, Kiril Timoşenko, îşi anunţă demisia

24 ianuarie 2023, 11:04 Ucraina 310
Kiril Timpoșenko, cerere de demisie.  Sursa: colaj

Adjunctul şefului biroului prezidenţial al Ucrainei, Kiril Timoşenko, a anunţat marţi că i-a cerut luni preşedintelui Vladimir Zelenskiy să-l elibereze din funcţie. Oficialul de la Kiev publicat un selfie pe canalul său de Telegram, în care arată cererea sa de demisie și un mesaj cu mulțumiri.

Îi mulțumesc președintelui Ucrainei Vladimir Zelenskiy pentru încredere și oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi și în fiecare minut. Mulțumesc fiecărui șef al administrațiilor militare regionale. Noi am reușit să construim cea mai puternică echipă din țară. Sunteți foarte tari. Sunteți adevărați războinici ai luminii!

Mulțumesc primarilor orașelor. Pentru caracter constructiv în dispute. Mulțumim echipei cool. Direcția Politică Regională a Președintelui. Nimic nu s-ar fi întâmplat fără tine. Mulțumim tuturor ucrainenilor pentru încrederea în cauza noastră. Mulțumim Forțelor Armate - pentru salvarea și apărarea țării noastre. Mulțumesc soției și fiului meu. Pentru înțelegere și sprijin”, a scris Timoşenko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Timoşenko nu a prezentat niciun motiv pentru demisia sa. Unele surse media din Ucraina au relatat că Timoşenko ar putea face parte din remanierea de personal anunţată de Zelenskiy.

Un decret de acceptare a demisiei lui Timoşenko a fost publicat pe site-ul preşedintelui.

Zelenskiy a declarat luni că schimbări de personal vor fi anunţate în această săptămână în guvern, regiuni şi în cadrul forţelor de securitate după acuzaţii de corupţie, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Timoşenko, în vârstă de 33 de ani, a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019, supervizând regiunile şi politicile regionale. El a lucrat de asemenea cu Zelenski în timpul campaniei sale electorale, supraveghind conţinutul media şi creativ.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, potrivit presei ucrainene, Timoşenko a fost implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea de maşini scumpe în scop personal. Timoşenko a negat toate acuzaţiile.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media