Actrița americană Kirstie Alley, cunoscută pentru rolurile din „Cheers” şi „Uite cine vorbeşte”, a murit la 71 de ani

6 decembrie 2022, 09:38 Film 421
Kirstie Alley.  Sursa: NBCU Photo Bank/Getty Images file

Actriţa americană Kirstie Alley, recompensată de două ori cu premiul Emmy, devenită faimoasă datorită rolului interpretat în serialul de succes „Cheers”, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 71 de ani, după o scurtă luptă cu cancerul, transmite Agerpres. Decesul lui Kirstie Alley a fost confirmat pentru Reuters de către reprezentantul acesteia şi printr-o declaraţie a copiilor ei, postată pe contul oficial de Twitter al actriţei, în care se precizează că vedeta a murit la Centrul oncologic Moffitt din Florida.

„Pentru toţi prietenii noştri, de pretutindeni... vă informăm cu tristeţe că mama noastră incredibilă, puternică şi iubitoare a murit după o luptă cu cancerul descoperit de curând”, au anunţat True şi Lillie Parker.

„A fost înconjurată de apropiaţi şi a luptat cu multă putere, lăsându-ne cu certitudinea nesfârşitei ei bucurii în faţa vieţii şi a oricăror aventuri care aveau să vină. Pe cât de emblematică a fost pe ecran, ea a fost o mamă şi o bunică şi mai uimitoare”, au adăugat ei.

Alley a devenit cunoscută datorită personajului Rebecca Howe interpretat în sitcom-ul NBC „Cheers”, în care a jucat din 1987 până în 1993, rol care i-a adus un premiu Emmy şi un Glob de Aur în 1991.

Kirstie Alley a jucat alături de John Travolta în comedia din 1989 „Look Who's Talking” („Uite cine vorbeşte”) şi în cele două continuări ale acesteia.

„Kirstie a fost una dintre cele mai speciale relaţii pe care le-am avut vreodată", a scris Travolta într-un mesaj postat pe Instagram, însoţit de o fotografie cu actriţa într-o rochie albă. „Te iubesc, Kirstie. Ştiu că ne vom revedea”, a adăugat actorul.

Ea a câştigat al doilea premiu Emmy în 1994 pentru rolul din filmul de televiziune „David's Mother".

Alley a interpretat personajul principal în sitcom-ul „Veronica's Closet” din 1997 până în 2000, rol care i-a adus un Glob de Aur şi mai multe nominalizări la premiile Emmy.

Mai târziu a concurat la emisiunile de televiziune „Dancing with the Stars” şi „The Masked Singer”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media