VIDEO/ Ședința CSP din 9 decembrie, amânată din lipsă de cvorum. Când va avea loc următoarea întrunire a membrilor Consiliului

9 decembrie 2022, 09:59 Justiție 194
CSP.  Sursa: Replica Media

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de vineri, 9 decembrie, nu a avut loc din lipsă de cvorum. Următoarea întrunire va avea loc peste o săptămână, pe 16 decembrie.

Ședința de astăzi nu a avut loc din cauza lipsei cvorumului necesar, fiind prezenți doar cinci membri - președinta CSP, Angela Motuzoc și membrii Inga Furtună, Constantin Șușu, Svetlana Balmuș, Lilia Potâng.

Potrivit președintei CSP, Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a anunțat joi seara, în jurul orei 17:00, că nu va participa la ședință din cauza unei urgențe importante. La fel și Andrei Cibotari a invocat apariția unei urgențe și a spus că nu va putea veni.

Următoarea întrunire a plenului CSP va avea loc vinerea viitoare, 16 decembrie.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse 16 subiecte, printre care adresarea activistului Pavel Grigorciuc cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Ion Munteanu, nouă contestații împotriva Consiliului de disciplină și etică al CSP și examinarea unui demers în legătură cu modificarea structurii Procuraturii.

La fel, pe ordinea de zi au fost incluse și două subiecte suplimentare - reavizarea proiectului de hotărâre a Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de Lege cu privire la Curtea Supremă de Justiție și nota de constatare a Aparatului Consiliului Superior al Procurorilor cu privire la cererea de înscriere în Registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante de procuror.


Urmăriți ședința Live:


Vedeți mai jos ordinea de zi a ședinței:
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media