VIDEO/ Ședința plenară s-a încheiat: Doi consilieri ai ANSC, demiși în baza cererilor depuse

10 februarie 2022, 09:57 Politică 107
Parlament, vot în legislativ, deputat.  Sursa: Replica Media

Parlamentul se întrunește în ședință plenară joi, 10 februarie, începând cu ora 10:00. În prima lectură va fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea Legii privind protecția mediului înconjurător, Legii regnului animal și Legii privind protecția aerului atmosferic.


ACTUALIZARE: 10:08
Dintre cei 101 deputați, la ședință sunt prezenți 87 de parlamentari.
ACTUALIZARE: 10:13
Fracțiunea BCS a anunțat că părăsește ședința Parlamentului, fiind nemulțumiți de un proiect de lege din ordinea de zi privind pre-vettingul, inițiativă care prevede verificarea integrității tuturor candidaților la funcțiile de membri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), până la convocarea adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor (pre-vetting). Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a declarat că „(...) nu putem înțelege lipsa de reacție și atitudinea neclară față de recomandările Comisiei de la Veneția. În spirit constructiv am propus crearea unui grup de lucru în scopul aducerii legislației în conformitate cu aceste recomandări. Cu părere de rău am fost refuzați și de către plen și de Biroul Permanent. (...) Considerăm că proiectul conține mai multe formulări neclare, lipsite de mecanisme de reglementare și considerăm că acest proiect încă trebuie discutat”.
ACTUALIZARE: 10:20
Cu votul a 63 de deputați, proiectul de lege din ordinea de zi privind pre-vettingul, inițiativă care prevede verificarea integrității tuturor candidaților la funcțiile de membri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), până la convocarea adunărilor generale ale judecătorilor și procurorilor, a fost aprobat în cea de-a două lectură.
ACTUALIZARE: 10:35
Proiectul de lege privind importul unui autovehicul a fost votat în prima lectură.
ACTUALIZARE: 11:04
Legea privind protecția mediului înconjurător - art. 84, și Legea privind dezvoltarea regională în R. Moldova, votat în lectura I.
ACTUALIZARE: 11:07
Lucrătorii medicali expuși riscului de infectare cu noul coronavirus și sunt implicați direct în diagnosticarea, tratamentul și supravegherea cazurilor și focarelor de COVID-19, care sunt vaccinați împotriva COVID-19 și s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de funcție, vor primi din partea statului o indemnizație unică în mărime de 16.000 de lei. Proiectul a fost aprobat de Parlament, în lectura II, cu votul a 61 de deputați.
ACTUALIZARE: 11:11
Parlamentul a luat act de cerera de demisie a lui Iacob Plămădeală, consilier pentru soluționarea contestațiilor de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor.
ACTUALIZARE: 11:14
Legislativul a aprobat demisia lui Petru Oprea din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor.
ACTUALIZARE: 11:35
După o oră și jumătate, ședința legislativă de astăzi s-a încheiat.

Urmărește LIVE:


Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media