Comisia juridică, numiri și imunități invită toate părțile interesate la consultări publice pe marginea mai multor subiecte: Printre ele, modificările la Legea Procuraturii, CSM și CSP

15 august 2021, 11:33 Justiție 96
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Comisia juridică, numiri și imunități invită toate părțile interesate la consultări publice pentru ziua de miercuri, 18 august, pe marginea mai multor subiecte. Printre acestea sunt proiectele votate vineri în Parlament, printre care Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură și Legea nr.947/1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, Legea nr.514/1995 privind organizarea judecătorească.

Consultările publice se vor desfășura în incinta Parlamentului, Sala Europei.

Acestea se vor desfășura între orele 09:30-12:00 și 12:30-14:30.

Părțile interesate care doresc să participe la evenimentul respectiv sunt rugate să trimită un email la adresa: [email protected], în care să indice numele/prenumele, instituția sau asociația din care fac parte. Telefon de contact: ‪079936669‬.


Deputații din Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XI-a, au votat în prima lectură vineri, 13 august, proiectul de lege ce prevede introducerea unui mecanism de verificare a activității Procurorului General, cât și de sancționare a acestuia, după efectuarea unei evaluări a performanțelor. Respectiv, ar urma aplicarea sancțiunii disciplinare sau dispunerea revocării din funcție. Pentru proiectul respectiv și-au dat votul 59 de deputați.

Totodată, cu votul majorității deputaților prezenți în sala ședințelor plenare, vineri a mai fost aprobat și, în prima lectură, PROIECTUL de lege pentru modificarea unor acte normative care prevede modificarea procesului de reglementare a alegerii și numirii membrilor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media