Surpriza de la Sadova! PAS câștigă cu o diferență de 43 de voturi în localitatea de baștină a socialiștilor Igor Dodon, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță

12 iulie 2021, 12:36 Politică 12166
Igor Dodon și Filip Kirkorov la cules căpșuni la Sadova.  Sursa: Igor Dodon via Facebook

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pierde și localitatea de baștină a unui din liderului acestuia, Igor Dodon. În satul Sadova, Călărași, PAS a câștigat cu 43 de voturi în fața BECS.

Potrivit procesului-verbal al rezultatului numărării votului, pentru PAS au votat 438 de boturi, iar BECS a luat 385. Pe trei în Sadova este Partidul Democrat care obține 127 de voturi. În total, la alegerile din această localitate au votat 1026 de persoane.De menționat că din Sadova sunt originari 3 fruntași socialiști: liderul PSRM, Igor Dodon, președintele fracțiunii PSRM din legislatura trecută. Corneliu Furculiță și șeful comisiei juridice, Vasile Bolea. La alegerile prezidențiale din 2019, în ambele tururi, a câștigat Igor Dodon. În turul 2 pentru liderul PSRM au votat 622 de alegători față de 482 care au votat pentru Maia Sandu.

În satul de baștină a președintei Maia Sandu, a câștigat detașat PAS cu 259 de voturi (64,26%), urmat de BECS - 61 de voturi (15,14%) și PD - 39 de voturi. În total, la Risipeni, Fălești au votat 403 persoane. În turul 2 al alegerilor prezidențiale, risipinenii au votat pentru Maia Sandu 318 de persoane și 108 pentru Igor Dodon.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media