VIDEO/ Membrii AUR și-au petrecut noaptea în corturi, la Varnița. Chirtoacă: „Colegii noștri nu sunt lăsați nici măcar să bea apă”

24 iunie 2021, 08:02 Politică 205
Autocarul AUR, blocat la Tvardița.  Sursa: Replica Media

După ce au fost blocați la un așa numit punct de control din Varnița și nu au fost lăsați să treacă în regiunea din stânga Nistrului de pretinșii milițieni controlați de Tiraspol, membrii Alianței pentru Unirea Românilor „AUR” Moldova și-au petrecut noaptea trecută acolo în corturi.

„După o noapte petrecută în „vama” transnistreană, colegii noștri nu sunt lăsați nici măcar să bea apă. În același timp, regimul separatist refuză să dea un document scris prin care să motiveze refuzul trecerii”, a declarat Dorin Chirtoacă.


Liderul AUR Chișinău, Vlad Bilețchi, susține că grănicerii au agresat câțiva deputați în Parlamentul României și au încercat să elimine câțiva membri AUR.

„Solicităm Președintelui Republicii Moldova - dna Maia Sandu să convoace de urgență Consiliul Suprem de Securitate. Comisia Unificată de Control să intervină pentru a lua act de ilegalitățile comise și pentru a da o soluție!”, a precizat Bilețchi.


Amintim că aceasta este a doua încercare a celor de la AUR Moldova de a ajunge la alegătorii din stânga Nistrului.

Săptămâna trecută echipa de campanie nu a putut trece de așa numitul post vamal de la Rîbnița, fiind stopată de un grup de pretinși grăniceri. Ultimii au întins, de-a lungul podului de pe Nistru, o bandă cu țepi, pentru a împiedica accesul membrilor AUR Moldova în regiunea transnistreană.

De menționat că, CEC a aprobat deschiderea a 41 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media