Un diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București, declarat persona non grata

19 august 2022, 17:38 România 114
Ministerul de Externe al României.  Sursa: publika.md

Ministerul Afacerilor Externe din România anunță astăzi, 19 august, despre expulzarea unui diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București, subliniind că reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizia sus-menționată din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961”, se arată în comunicatul MAE.

În luna aprilie, România a anunțat expulzarea altor zece diplomați ruși, după atrocitățile comise de armata rusă la Bucha.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media