PSRM, după demiterea lui Marcel Cenușa: „PAS a preluat prin abuz de putere conducerea raionului Cahul”

16 mai 2022, 15:57 Politică 93
sediul psrm.  Sursa: psrm.md

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu o reacție după ce Marcel Cenușa a fost demis din funcția de președinte al raionului Cahul. Aceștia condamnă PAS de abuz de putere și acuză că au preluat întregul arsenal de ilegalități ale fostului regim oligarhic condus de către Vladimir Plahotniuc.

„Guvernarea și-a dat jos masca și a arătat la întreaga țară cum își promovează interesele politice prin abuz, ilegalități și inventarea dosarelor penale cu puternic iz politic. Am avertizat de la bun început că, tot circul cu mascați și inventarea dosarului penal pe numele președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, are un singur scop, ca PAS să preia, prin abuz, conducerea raionului.

Actualul regim de la guvernare, în frunte cu Maia Sandu, deja nici nu mai ascunde că a preluat întregul arsenal de acțiuni ilegale ale fostului regim oligarhic, al lui Plahotniuc. Aceiași oameni, care stau în spatele acțiunilor abuzive, zeci de procurori asmuțați politic, mascați cu automate, justiție controlată, propagandă în mass media, presiune și încercare de a speria întreaga societate.

Astăzi, regimul Sandu a comis o nouă fărădelege, prin votul ilegal al consilierilor PAS în Consiliul raional Cahul. În baza unui dosar penal vădit inventat, aleșii din PAS au preluat, prin atac de tip rider, conducerea raionului. Avem informații că s-au făcut multe presiuni, s-a recurs la șantaj în raport cu mai mulți consilieri neafiliați, pentru a susține această schimbare abuzivă. De asemenea, colegii noștri din Cahul ne-au informat că, prin schimbarea conducerii raionului, PAS mai dorește să acopere mai multe încălcări, comise de aleșii acestui partid.

Noi condamnăm aceste abuzuri, precum și implicarea puterii centrale în treburile administrației publice locale. Ne vom opune dorinței regimului Sandu de a stabili o verticală a puterii în stat, care distruge autonomia locală, dar și face viața cetățenilor tot mai proastă. PSRM va utiliza toate instrumentele democratice pentru restabilirea în funcție a colegului nostru, Marcel Cenușă. Adevărul, dreptatea și legea trebuie să stea în capul mesei.

Amintim că, președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, învinuit în dosarele licitațiilor trucate, a fost demis astăzi, 16 mai. Decizia a fost aprobată de Consiliul raional Cahul cu 24 de voturi ale fracțiunii PAS, consilierilor independenți și consilierilor neafiliați. La scurt timp după ce a fost aprobată demisia lui Marcel Cenușa, consilierii raionului Cahul au numit, cu majoritatea voturilor, un nou președinte al regiunii - Nicolae Dunas, consilier pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media