PG a recepționat procesele verbale de la IGP despre deputații care au încălcat legea privind panglica Sf. Gheorghe: „Se analizează informația în coraport cu legislația în vigoare”

16 mai 2022, 11:08 Justiție 106
Deputați BCS care au purtat panglica Sf. Gheorghe de 9 Mai.  Sursa: Replica Media

Procuratura Generală (PG) a recepționat de la Inspectoratul General al Poliției (IGP) procesele verbale despre cei 17 deputați ai fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care au purtat panglica bicoloră „Sfântul Gheorghe”, interzisă prin lege, în timpul manifestărilor de 9 Mai.

„În prezent, se analizează informația în coraport cu legislația în vigoare și, ulterior, se va lua o decizie pe caz. Despre care fapt vom informa opinia publică”, ne-a declarat procurora de la PG Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Amintim că, la 9 Mai, în centrul capitalei s-a desfășurat marşul „Regimentului Nemuritor”, organizat de Comitetul Național Coordonator „Victoria”, sub umbrela Partidului Socialiștilor. În fruntea coloanei a defilat președintele de onoare al PSRM Igor Dodon la braț cu soția sa Galina, alături de colegii săi de partid, între care deputații Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea, Bogdat Țîrdea, Vladimir Odnostalco și Grigore Novac.

Lângă aceștia au fost și membrii fostului Guvern socialist - fosta viceprim-ministră pentru Reintegrare, actuala membră a Comitetului Executiv al PSRM - Olga Cebotari, ex-ministrul de Interne Pavel Voicu, dar și fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. De asemenea, au fost prezenți colegii de bloc al socialiștilor - comuniștii Oleg Reidman, Constantin Starîș, Diana Caraman.

Majoritatea dintre aceștia au sfidat legea și și-au agățat în piept panglica „Sfântul Gheorghe”, unul dintre simbolurile agresiunii ruse în Ucraina.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media