FOTO/ S-a încheiat campionatul Moldovei la fotbal, Divizia Națională, ediția 2021/22. Cine sunt premianții celui mai popular turneu din Republica Moldova

15 mai 2022, 11:40 Sport 215
Premierea echipei Petrocub.  Sursa: fmf.md

Sâmbătă, 14 mai s-a încheiat campionatul Moldovei la fotbal, Divizia Națională, ediția 2021/22. Campioană a devenit pentru a 20-a oară formația FC Sheriff din Tiraspol, pe locul doi s-a clasat a doua oară consecutiv FC Petrocub Hîncești, iar bronzul turneului a fost câștigat de către Milsami Orhei.


În ultima etapă, a 28-a, Sheriff, deja în postură de campioană, a învins în deplasare echipa Sf.Gheorghe, scor 2-0. După încheierea partidei, jucătorii și staful tehnic al echipei tiraspolene au fost premiați cu medaliile de aur și o Cupă de către secretarul general FMF, Nicolae Cebotari și directorul tehnic, Serghei Butelschi, transmite FMF.md.

FC Sheriff a cucerit titlul de campioană națională pentru a 20-a oară. În palmaresul echipei din Tiraspol mai sunt 10 Cupe și 7 Supercupe ale Moldovei, fiind astfel cel mai titrat club din Republica Moldova. Pentru Sheriff urmează finala Cupei Moldovei cu Sf.Gheorghe Suruceni. Meciul va avea loc pe 21 mai, pe stadionul din Nisporeni, de la ora 20:00.

De asemenea, tiraspolenii urmează să reprezinte Moldova în preliminariile Ligii Campionilor, acolo unde anul trecut au ajuns până în faza grupelor.


Pentru al doilea an consecutiv Petrocub s-a clasat pe locul doi în Divizia Națională și va reprezenta țara noastră în Europa Conference League. Medaliile de argint formației din Hîncești le-au fost înmânate de președintele FMF, Leonid Oleinicenco și directorul de competiții FMF, Petru Soltanici.

În 2017, 2018 și 2019, Petrocub s-a clasat pe poziția a treia a podiumului de premiere a Diviziei Naționale, evoluând ulterior în preliminariile Ligii Europei. În 2020 echipa din Hîncești și-a trecut în palmares și primul trofeu. Este vorba de Cupa Moldovei, grație victoriei din finala cu Sf.Gheorghe, obținută în urma executării loviturilor de departajare, scor 5-3.

Milsami Orhei a fost premiată pentru locul 3 ocupat în campionatul Moldovei. Medaliile și Cupa au fost înmânate jucătorilor, staffului tehnic şi conducătorilor formației de către Dragoș Hîncu, vicepreședintele FMF și Nicolae Dănilă, inspector federal FMF.

Este pentru a 4-a oară în istorie, când clubul orheian se clasează pe treapta a treia a podiumului de premiere. De asemenea, Milsami are în palmares un titlu de campioană (2015), iar de alte două ori a intrat în posesia medaliilor de argint. Pentru Milsami urmează o nouă evoluție în Conference League.

Golgheter al actualului sezon din Divizia Națională a devenit Vladimir Ambros (Petrocub), cu 17 goluri.

A retrogradat FC Florești, în timp ce Zimbru Chișinău va juca meciul de baraj.


Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media