VIDEO/ PSRM și simpatizanții săi au ieșit în stradă în apărarea panglicii Sfântului Gheorghe. Nesterovschi: Astfel de evenimente vor continua, inclusiv de 9 Mai

15 aprilie 2022, 15:38 Politică 428
protest PSRM la Bălți.  Sursa: socialiștii.md

Mai mulți simpatizanți ai Partidului Socialiștilor, majoritatea pensionari, au ieșit la un miting în centrul orașului Bălți fiind nemulțumiți de acțiunile guvernării. În fața manifestanților, cu un discurs, a ieșit fostul candidat pentru Primăria Bălți, actualul deputat din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care a menționat că acesta este prima manifestație, fiind urmată de altele ce vor fi organizate în perioada următoare pe întreg teritoriul țării.

În discursul său, socialistul Alexandr Nesterovschi a declarat că protestul este organizat față de proiectul aprobat de partidul de guvernare PAS prin care simbolurile invaziei ruse în Ucraina, inclusiv literele V și Z, dar și panglica Sfântului Gheorghe, sunt interzise în Republica Moldova.

„Asistăm la un șir de ilegalități comise de PAS. Ei introduc cenzura, ne interzic să ne exprimăm opinia, încearcă să instituie dictatura. Nu mai putem să tăcem, trebuie să ieșim să ne exprimăm dezacordul. (…) Poporul care își uită istoria nu are viitor. Soarta a milioane de eliberatori nu poate fi decisă de către 53 de deputați PAS”, a declarat deputatul socialist, Alexandr Nesterovschi.

Totodată, deputatul BCS a menționat că mitingurile vor continua, inclusiv de 9 Mai, Ziua Victoriei, sub denumirea „Eliberarea Republicii Moldova”.

Cei prezenți la eveniment flutură flaguri roșii și în culorile panglicii Sfântului Gheorghe.
Amintim că, Parlamentul a aprobat în lectură finală, cu voturile deputaților PAS, interzicerea simbolurilor invaziei ruse în Ucraina - literele V și Z, dar și panglica Sfântului Gheorghe.

Inițiativa a fost atacată la Curtea Constituțională. Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac au depus o sesizare la Înalta Curte prin care au cerut controlul constituționalității amendamentelor la Codul contravențional, votat de Parlamentul Republicii Moldova la 7 aprilie 2022.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media