Liderul regiunii separatiste Osetia de Sud a anunţat anularea referendumului privind integrarea în Federația Rusă

31 mai 2022, 10:11 Externe 276
Alan Gagloev.  Sursa: commonspace.eu

Preşedintele regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud, Alan Gagloev, a suspendat luni organizarea unui referendum anunţat anterior privind integrarea în Rusia înainte de finalizarea consultărilor cu Moscova, informează Reuters.

„Până la finalizarea consultărilor se suspendă decretul preşedintelui Republicii Osetia de Sud din 13 mai 2022 „Privind convocarea referendumului Republicii Osetia de Sud””, a spus preşedintele Alan Gagloev într-un decret.

Pe 13 mai, acesta anunţase că un referendum va avea loc pe 17 iulie.

Amintim că autpritățile autoproclamate ale Osetiei de Sud, o republică autoproclamată în urma invaziei ruse în Georgia în 2008, au anunțat la mijlocul lunii mai 2022 că urmează să organizeze un referendum pentru a confirma secesiunea sa finală de Georgia şi ataşamentul său faţă de Rusia.

Curtea Supremă de la Tskhinvali, capitala regiunii separatiste, a dat undă verde unui decret emis preşedintele interimar Anatoli Bibilov şi a oferit data referendumului, 17 iulie.

Doar câteva ţări recunosc Osetia de Sud ca naţiune. Cei 50.000 de oameni s-au desprins de Georgia la începutul anilor 1990, după un război civil sângeros.

În 2008, Rusia a recunoscut independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei după un scurt război cu Georgia. Aceste două regiuni sunt puternic dependente de Rusia din punct de vedere politic, financiar, economic şi militar

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media