Sheriff Tiraspol s-a despărțit de tehnicianul Iurii Vernidub

8 iunie 2022, 13:12 Sport 113
Iurii Vernidub.  Sursa: Sheriff Tiraspol
Formaţia Sheriff Tiraspol s-a despărţit, miercuri, 8 iunie, de antrenorul principal Iurii Vernidub, informează site-ul grupării din Tiraspol.

„Iurii Vernidub va rămâne în istoria clubului”, se menționează în mesajul clubului.

În vârstă de 56 de ani, Vernidub a preluat-o pe Sheriff Tiraspol pe 18 decembrie 2020 și a petrecut 54 de meciuri în calitate de antrenor principal, dintre care 41 de victorii șapte remize și șase înfrângeri. Mai mult, el a reușit o performanță istorică pentru fotbalul moldovenesc, conducând-o pe echipa din stânga Nistrului în grupele Champions League, unde au avut o prestație frumoasă. Cu el pe bancă, Sheriff Tiraspol a reușit să se impună în fața lui Real Madrid (câștigătoarea ediției de anul acesta) cu 1 - 2. De asemenea, acesta a câștigat două ediții la rând a Diviziei Naționale și o dată Cupa Moldovei.

Iurii Vernidub a jucat pentru mai multe cluburi din Ucraina, iar cariera a încheiat-o la clubul rus Zenit Sankt-Petersburg, pentru care a bifat 82 de meciuri. El a început cariera de antrenor în 2001 la Metalurg Zaporojie, unde a petrecut opt ani. De asemenea, sub conducerea sa clubul a evoluat cinci ani la rând în Cupele Europene, iar de două ori a jucat în faza grupelor Ligii Europei. De două ori a fost declarat antrenorul anului în Ucraina.

Amintim că, Iurii Vernidub a plecat in Ucraina la 27 februarie, la trei zile de la începerea războiului.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media