„Barza Albă” va deveni obiect al patrimoniului cultural național. Este a treia întreprindere vinicolă care va primi acest statut

15 iulie 2022, 18:28 Cultură 26
Sala de degustare „Barza Albă”.  Sursa: Barza Alba

Întreprinderea „Barza Albă” ar putea deveni obiect al patrimoniului cultural național, după „Combinatul de Vinuri „Cricova” SA și „Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură, în cadrul ședinței plenare din 15 iulie.

Astfel, se propune ca bunurile întreprinderii și sălile de degustare să devină obiect al patrimoniului cultural național. Excepție fac utilajul pentru producere și divinurile aflate la maturare sau depozitare. De asemenea, bunurile imobile ale întreprinderii vor fi incluse în Registrul monumentelor ocrotite de stat.

Proiectul de lege mai prevede includerea întreprinderii „Barza Albă” în lista bunurilor nepasibile privatizării și restituirea dreptului exclusiv de utilizare a mărcii „Barza Albă”.

În prezent sunt două întreprinderi vinicole care au statut de patrimoniu cultural al țării – „Combinatul de Vinuri „Cricova” SA și „Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”.

Inițiativa legislativă a fost susținută cu votul a 67 de deputați.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media