UTA Găgăuzia a adoptat propria lege prin care permite utilizarea panglicii Sfântul Gheorghe

29 aprilie 2022, 12:37 Societate 233
Panglica Sfântul Gheorghe.  Sursa: BTV

Deputații Adunării Populare a UTA Găgăuziei au adoptat o lege prin care permit utilizarea panglicii Sfântul Gheorghe pe teritoriul regiunii. Legea a fost adoptată în regim de urgență, scrie presa din regiune. Acum, proiectul de lege urmează să fie promulgat de bașcanul Irina Vlah.

Potrivit proiectului de lege, pe teritoriul Găgăuziei „este permisă fabricarea, depozitarea și purtarea în mod liber a simbolurilor Marii Victorii din 9 mai 1945 – panglicile Sfântului Gheorghe și steagurile roșii al Victoriei”.

Autorul proiectului Serghei Cimpoieș a menționat că procedura de examinare a proiectului a fost grăbită pentru ca legea să intre în vigoare până la 9 mai.

La fel, deputatul a criticat decizia autorităților centrale de a interzice folosirea panglicii.

„Este clar pentru toată lumea că această problemă este politizată, iar motivul adoptării – declinul economic profund din țară”, a declarat parlamentarul.

Amintim că pe 14 aprilie, Parlamentul de la Chișinău a votat pentru interzicerea „simbolurilor agresiunii militare în țară”, inclusiv și panglica Sfântului Gheorghe. Iar din 20 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova este deja interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a semnelor distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media