Nicu Popescu, întrevedere cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar: „Am transmis interesul fermierilor și exportatorilor noștri de a accesa mai liber piața indiană, în special exportul de fructe”

23 septembrie 2022, 09:29 Politică 52
Nicu Popescu, întrevedere cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar.  Sursa: Nicu Popescu/ Facebook

Șeful Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar. Oficialii au convenit cu ministrul indian să fortificăm dialogul bilateral, precum și interacțiunea pe plan multilateral.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Popescu susține că a transmis interesul fermierilor și exportatorilor noștri de a accesa mai liber piața indiană, în special exportul de fructe, solicitând susținerea autorităților de la New Delhi.

La fel, întru promovarea diplomației economice moldo-indiene, oficialii au stabilit să facă vizite ale oamenilor de afaceri și să intensifice cooperarea comercială.

S-a propus și extinderea dialogului și în alte subiecte de interes reciproc, precum digitalizarea agriculturii, cel medical și educațional.

Șeful diplomației indiene a mulțumit țării noastre pentru suportul acordat în cadrul operațiunii de evacuare a cetățenilor indieni din Ucraina după declanșarea războiului.
Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media