Parlamentarii ruși au aprobat un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru crimele din timpul mobilizării

20 septembrie 2022, 20:30 Externe 120
Duma de Stat a Rusiei.  Sursa: tv8.md

Camera inferioară a parlamentului Rusiei, Duma de Stat, a aprobat, marți, 20 septembrie, modificări la legea privind serviciul militar, înăsprind pedeapsa pentru încălcarea obligațiilor de serviciu militar - cum ar fi dezertarea și sustragerea de la serviciu.

Proiectul de lege stabilește o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani pentru rezistența legată de serviciul militar sau constrângerea de a încălca un ordin militar oficial, implicând violență sau amenințarea folosirii acestuia, în perioada de mobilizare sau a legii marțiale.

Separat, deputații și senatorii Dumei de Stat au pregătit amendamente la Codul Penal al Federației Ruse, propunând introducerea răspunderii de până la cinci ani de închisoare pentru distrugerea sau deteriorarea din neglijență a armelor și echipamentelor militare în timpul războiului, a anunțat agenția de presă de stat RIA Novosti.

Deputații au introdus, de asemenea, concepte de „mobilizare”, „lege marțială”, „pe timp de război” și „conflict armat” în Codul Penal al Rusiei, care vor fi acum considerate factori agravanți în condamnarea penală.

Amintim că, politicienii și comentatorii politici din Rusia au început să dezbată „mobilizarea”, chiar dacă Kremlinul a negat orice discuții despre mobilizarea trupelor la nivel național. Ar putea însemna extinderea recrutării pentru soldații aflați în prezent în forțele armate, chemarea rezerviștilor sau aducerea bărbaților în vârstă de luptă care au avut pregătire militară.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în urmă cu o săptămână că Moscova nu intenționează să anunțe o mobilizare totală sau parțială pentru războiul din Ucraina, deoarece trupele ruse au suferit pierderi și au pierdut teritoriu în regiunea Ucrainei Harkiv în urma unei contraofensive.

Măsurile din Duma de Stat au venit înaintea anunţurilor referendumului de marţi în zonele ocupate de ruşi din Ucraina.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media