Armata rusă se retrage de pe malul drept al râului Nipru. Șoigu: „Viața și sănătatea personalului militar rus este întotdeauna o prioritate”

9 noiembrie 2022, 18:28 Rusia 346
Serghei Șoigu.  Sursa: mil.ru

Comandantul grupului unit de trupe ruse din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, i-a sugerat ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, „să se apere de-a lungul malului stâng al râului Nipru în regiunea Herson” şi să retragă trupele ruse de pe malul drept al fluviului, scrie Current Time.

„Înțeleg că aceasta este o decizie foarte dificilă. În același timp, vom salva viețile militarilor noștri și capacitatea de luptă a trupelor. Menținerea lor pe malul drept este inutilă”, a spus Surovikin.

Șoigu a spus că este de acord cu astfel de concluzii și propuneri.

„Pentru noi, viața și sănătatea personalului militar rus este întotdeauna o prioritate. De asemenea, trebuie să luăm în considerare amenințarea la adresa populației civile”, a spus ministrul rus al Apărării.

„Continuați să retrageți trupele și să luați toate măsurile pentru transferul în siguranță a echipamentelor, armelor și personalului peste râul Nipru”, a adăugat Șoigu.

Potrivit UNIAN, încă de la începutul verii, s-a prezis că Rusia nu va putea ține mult timp Hersonul și întregul mal drept al regiunii din cauza logisticii proaste.

Forțele Armate ale Ucrainei, cu ajutorul MLRS, au tras în podurile de peste Nipru și astfel nu au permis invadatorilor să aducă muniție pentru a aproviziona grupul de pe malul drept.

Pe 9 noiembrie, dimineața, au apărut informații că armata rusă a aruncat în aer cinci poduri în regiunea Herson.

Deputatul Serghei Hlan a spus în acea zi că „frontul rușilor s-a prăbușit”.

Presa mai scrie că așa-numitul „șef adjunct” al administrației de ocupație a regiunii Herson, Kirill Stremousov, a murit într-un accident.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media