ULTIMA ORĂ! Rusia a fost exclusă de Consiliul pentru Drepturile Omului. 93 de țări au votat în favoarea excluderii, printre care și R. Moldova

7 aprilie 2022, 19:05 Externe 852
ONU.  Sursa: CNN

Rusia a fost exclusă de Consiliul pentru Drepturile Omului. 93 de țări au votat în favoarea excluderii, printre care și Republica Moldova.

Rusia a fost exclusă de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) din cauza rapoartelor privind atrocitățile comise în zonele din Ucraina pe care le-a ocupat.

58 de țări s-au abținut, iar 24 de au votat împotrivă.

Printre țările care au votat împotrivă: Algeria, Belarus, Bolivia, Burundi, Republica Centrafricană, China, Congo, Cuba, Coreea de Nord, Eritrea, Etiopia, Gabon, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Laos, Mali, Nicaragua, Rusia, Siria, Tajikistan, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe.


Rezoluția a fost introdusă de SUA după ce au apărut dovezi ale uciderilor de civili în suburbia Bucha din Kiev.

Rusia a avertizat țările că încercările de a-l retrage din grupul de 47 de membri vor fi privite ca un „gest neprietenos”, potrivit unei scrisori adresate diplomaților văzută de Reuters.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media