Două persoane au fost reținute în cadrul unui dosar penal privind organizarea migrației ilegale, falsificarea de acte, inclusiv certificate de vaccinare COVID-19. Detalii de la PG

18 februarie 2022, 15:14 Justiție 113
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Procuratura Generală, de comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane al INI al IGP, anunță că au pus în executare 11 mandate de percheziții, în dosarul care vizează infracțiuni de organizare a migrației ilegale, trafic de ființe umane, confecționare, deținere, vânzare și folosire a documentelor oficiale false. Perchezițiile au avut loc în Chișinău și Orhei, la domiciliile și în automobilele suspecților, în vederea documentării activității grupului infracțional, desfășurată în perioada 2017-2022.

Potrivit comunicatului emis de Procuratură, în urma perchezițiilor, au fost ridicate acte de identitate, mijloace financiare, o cutie cu cartușe pentru arma de model „Kalașnikov”, deținută ilegal și alte obiecte.

Pe acest episod al dosarului, cinci persoane sunt bănuite de organizarea migrației ilegale, falsificare de acte, inclusiv cărți de identitate și pașapoarte pretinse a fi eliberate de autoritățile din România și Cehia, certificate de vaccinare Covid-19, dintre care două persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

Cercetările în cauza penală se efectuează în cadrul unei echipe comune de investigații, formate la nivelul Eurojust, între Secția combaterea traficului de ființe umane a Procuraturii Generale, DIICOT România și Tribunalul Judiciar Lyon, Franța, în care mai multe persoane sunt învinuite pentru infracțiuni de trafic de ființe umane, comise în privința a peste 200 cetățeni ai Republicii Moldova în diverse orașe franceze cum ar fi Lyon, Grenoble, Marsilia, Paris și altele.

Investigațiile continuă, potrivit PG, în vederea cercetării tuturor circumstanțelor acestor fapte infracționale.

Pe parcursul cercetării penale, figuranții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum se de prezumția de nevinovăție.
Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media