Toți vorbitorii de limbă rusă ar putea fi recunoscuți drept „compatrioți” de Federația Rusă; Proiectul de lege, înregistrat în Duma de Stat

28 martie 2022, 15:12 Rusia 3697
Oameni pe stradă.  Sursa: Replica Media

Rusia ar putea recunoaște drept „compatriot” orice persoană vorbitoare de limbă rusă ai cărei strămoși direcți s-au născut sau au trăit pe teritoriul Federației Ruse. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat în Duma de Stat luni, 28 martie, de către deputatul Konstantin Zatulin, membru al partidului „Rusia Unită”, scrie agenția de presă TASS.

Prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, Konstantin Zatulin, a prezentat camerei deputaților un proiect de lege prin care propune recunoașterea drept compatrioți a tuturor celor care vorbesc limba rusă. Documentul a fost inclus luni în baza de date electronică a Dumei.

Autorii inițiativei legislative spun că „proiectul de lege elimină deficiențele unei interpretări nerezonabil de largi a termenului „compatriot”. În special, se propune recunoașterea drept compatrioți a persoanelor care „cunosc limba rusă <...> și ai căror strămoși direcți s-au născut sau au trăit pe teritoriul Federației Ruse”.

„Acest lucru ține cont de faptul că în ultimii 30 de ani de la prăbușirea URSS, a crescut o nouă generație de compatrioți care nu aveau cetățenie URSS. În acest sens, legătura cu cetățenia URSS a fost exclusă din definiția conceptului de „compatriot”, se menționează în proiectul legislativ.

Proiectul de lege propune, de asemenea, revizuirea listei de popoare care locuiesc pe teritoriul Rusiei. În special, lista include reprezentanți ai popoarelor belaruse și ucrainene, reprezentanți ai popoarelor indigene.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media