Au cerut 3 000 de dolari pentru a aduce în Moldova un tânăr din Ucraina. Doi moldoveni și cetățeanul ucrainean au fost reținuți de PF

22 martie 2022, 11:51 Societate 129
Doi moldoveni și un ucrainean, reținuți de PF.  Sursa: colaj
Un cetățean ucrainean și doi bărbați din Briceni, au fost reținuți recent de Poliția de Frontieră pentru trecerea ilegală a graniței. Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii, cei doi moldoveni au organizat traversarea frontierei moldo-ucrainene a tânărului de 24 de ani contra unei sume de 3 000 de dolari, însă planul a fost dat peste cap.

Fapta infracțională a avut loc la doi kilometri de punctul de trecere a frontierei Grimăncăuți, Briceni. În urma schimbului de informații dintre polițiștii de frontieră moldoveni și grănicerii din Ucraina, a fost depistat în apropierea frontierei de stat un automobil în care erau cei doi locuitori ai raionului Briceni, iar cetățeanul ucrainean, în vârstă de 24 de ani, a fost găsit ascuns la 300 metri distanță, după o remorcă. După cercetarea locului comiterii infracțiunii, precum și căile de acces în zona de frontieră, într-un tufiș de lângă drum a fost găsită și ridicată suma de 3 000 dolari SUA, precum și file cu înscrisuri.

În discuția cu oamenii legii, tânărul din Ucraina a declarat că a sosit până la frontieră cu tatăl său, iar cei doi bărbați din Briceni identificați de către tatăl său prin cunoscuți urmau să-l preia contra sumei de bani ridicate. Atunci când erau pe cale să fie depistați de oamenii legii, cei doi i-au cerut să se ascundă, ca să evite tragerea la răspundere.

După reținerea celor trei, procurorii le-au formulat învinuirea pentru traversarea ilegală a frontierei de stat, iar aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 15 zile în izolatorul de detenție al Inspectoratului de Poliție Bălți.

De menționat că un caz similar a avut loc la 7 martie, când serviciul de grăniceri al Ucrainei a reținut nouă persoane care încercau să treacă ilegal, cu barca, granița cu Republica Moldova, în preajma orașului Moghiliov-Podolsk. Atunci a fost vorba despre opt cetățeni ai Ucrainei și unul din Republica Moldova, care avea rolul de ghid în această operațiune.

Bărbații ar fi încercat să treacă Nistrul cu o barcă, însă au fost observați de patrulele ucrainene. Printre cei reținuți figurau și Ruslan Evdokimenko și Anatolii Evdokimenko - fiul și nepotul cântăreței Sofia Rotaru.

„În rândul celor care au încercat să treacă ilegal frontiera, din fotografii pot fi recunoscuți Ruslan Evdokimenko și Anatolii Evdokimenko, fiul și nepotul cântăreței Sofia Rotaru”, se mai arată în articol.

Un alt caz a avut loc la 16 martie. Un cetățean moldovean a fost reținut de poliția ucraineană, după ce ar fi încercat să transporte ilegal doi bărbați, cetățeni ucraineni, peste râul Nistru în Republica Moldova cu o barcă gonflabilă. Pentru „serviciile” sale, bărbatul ar fi cerut 17 mii de dolari.

Amintim că autoritățile ucrainene au decis să instituie în toată țara mobilizare generală încă din prima zi de invazie a Rusiei în Ucraina - 24 februarie 2022. Astfel, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani li s-a interzis să părăsească Ucraina pe perioada legii marțiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media