DOC/ E oficial: PAS a solicitat CEC să-i retragă de pe listă pe Nata Albot și Alexandru Catană. Ce alte modificări au fost făcute

15 iunie 2021, 11:08 Politică 503
Evenimentul de lansare în campanie a PAS.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Modificări în lista PAS de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Formațiunea a solicitat CEC să modifice lista electorală a partidului. Astfel, după cum au anunțat anterior, Nata Albot și Alexandru Catan au fost retrași de pe locul 8 și respectiv 45. Informațiile au fost confirmate de serviciul de presă a formațiunii.

Locul Natei Albot nu a fost luat deocamdată de nimeni, iar ceilalți candidați au câștigat câte o poziție pe listă. În locul candidatului de la Căușeni, Alexandru Catan, a fost desemnat juristul Artemie Cătănoi din localitate.

Un alt pretendent la funcția de deputat, Petru Gandrabur de la Cantemir, numărul 55 în liste, a fost înlocuit cu primarul satului Bălceana, Hîncești, Iurie Pasat care va fi pe locul 53.

Cererea PAS urmează să fie examinată de CEC la ședința de astăzi, 15 iunie care va începe la ora 16.00.


La 21 mai, cunoscuta jurnalistă și prezentatoare Nata Albot a anunțat că nu va mai candida la alegerile parlamentare anticipate din 11iulie. „Am decis să mă retrag de pe lista PAS. Chiar dacă eu nu mă simt vinovată pentru ceea ce s-a întâmplat. Dar înțeleg că aș putea face acum mai mult rău decât bine pentru Partidul Acțiune și Solidaritate”, a declarat Albot.

Nata Albot a venit cu o reacție după ce în spațiul public au ajuns informații de la fostul șef al polițieie, Gheorgeh Cavcaliuc, precum că jurnalista ar fi fost prinsă acum patru ani cu mai puțin de un gram de marijuana de polițiștii de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„În decembrie, acum cinci ani, eu revenisem în R. Moldova de la Montreal pentru a organiza mai multe evenimente. Totodată planificasem și o plecare la București pentru două zile. Cu o seară înainte de plecare am fost la un eveniment. Trebuia să mă întalnesc cu un prieten într-un local din Chișinău. La un moment cineva mi-a zis că uite este un pachet de țigări și că cineva l-a uitat. Mi-a propus să-l iau pentru a nu-l arunca, atunci i-am zis că nu fumez. Tot atunci mi-am adus aminte că un prieten de al meu fumează și am decis să-l iau. Nu m-am uitat ce era în pachetul de țigări.

A doua zi m-am îmbrăcat cu aceeași pereche de pantaloni și am plecat la aeroport. Atunci, la aeroport, polițistul de punctul de trecere m-a verificat foarte insistent. Atunci a fost găsit pachetul de țigări. Mi-a fost luat. Am fost chemată să dau explicații. Nu a durat mult, am semnat un document și am plecat mai departe. Mi s-a spus că la revenire o să cunoaștem ce era în pachetul de țigări, dar nu a fost să fie. Ulterior, mi s-a spus că nu sunt motive pentru a mi se intenta un dosar

Nu am povestit nimic despre asta, din motiv că noi eram tare gălăgioși în acea perioadă, eram incomozi lui Dodon și Plahotniuc, dar poate și din frică nu am zis nimic” a explicat Nata Albot.

La câteva zile distanță, candidatul PAS de la Căușeni, Alexandru Catan a anunțat de asemenea că se retrage din cursă. Catan spunea că a fost victima unui atac al presei controlate de socialiști și că nu vrea ca asta să afecteze imaginea formațiunii din care face parte.

Alexandru Catan spune că a fost victima unui abuz al justiției pe vremea când era controlată de fostul lider PDM. Atunci, i s-ar fi deschis un dosar penal, „cusut cu ață albă” și care a fost închis.

„În ultima perioadă, presa controlată de Dodon a distribuit informații false și denigratoare despre mine. Au răscolit un dosar penal fabricat pe timpul regimului Plahotniuc pe numele meu. În acea perioadă, mulți antreprenori care nu erau de acord să dea mită slugilor lui Plahotniuc erau persecutaţi, intimidaţi, ameninţaţi cu închisoarea și controale abuzive”, scrie Catan pe facebook.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media