DOC/ Teatrele și sălile de concerte își reiau activitatea începând cu 1 mai

1 mai 2021, 15:42 Teatru 63
Teatrul National Mihai Eminescu.  Sursa: Teatrul National Mihai Eminescu/Facebook

Teatrele, sălile de concerte şi cele de cinema își deschid din nou ușile pentru public. Asta după ce Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a emis o nouă Hotărâre la 1 mai în care se subliniază faptul că sălile pot fi ocupate doar 50% din capacitate.

„Se permite reluarea activității sălilor de spectacole (teatre și săli de concert) și de cinema, la o capacitate maximă de 50%, respectând prevederile Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID–19, aplicate în activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură, aprobată prin Hotărârea nr. 31/2020 a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică”, se arată în ultima decizie a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău.

De asemenea, a fost autorizată organizarea și desfășurarea tîrgurilor de week-end cu produse agricole autohtone, în perioada 01.05.2021-30.11.2021, în sectoarele municipiului Chișinău, conform adreselor de comercializare, stabilite de prețurile de sector, publicate pe site-ul primăriei și preturilor. Unitățile de comerț vor fi amplasate la o distanță de minim 3 metri una de alta, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virusului COVID-19.

Instituțiile teatral-concertistice şi-au încetat activitatea la data de 1 martie din cauza pandemiei de COVID-19.


Replica
publicat de:
Replica Media
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media