VIDEO/FOTO/ Autocarul AUR, blocat la Rîbnița. Pretinșii grăniceri au întins o bandă cu țepi de-a lungul drumului, pentru a împiedica accesul echipei de campanie

21 iunie 2021, 17:50 Politică 228
Autocarul AUR, blocat la Rîbnița.  Sursa: Valeriu Munteanu/Facebook

Un nou incident cu autocarul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Moldova. De această dată, echipa de campanie nu a putut trece de așa numitul post vamal de la Râbnița, fiind stopată de un grup de pretinși grăniceri. Ultimiiau întins, de-a lungul podului de pe Nistru, o bandă cu țepi, pentru a împiedica accesul membrilor AUR Moldova în regiunea transnistreană.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, acum membru al Alianței pentru Unirea Românilor, a filmat incidentul. Potrivit materialului video, autocarul a fost stopat aproximativ între ora 14:00 și 15:00.

„Militarii regimului separatist ocupație, creat și întreținut de Federația Rusă, au pus în fața autocarului AUR o bandă cu țepi de metal pentru a ne tăia roțile în cazul în care avansăm spre Rîbnița, pentru a discuta cu oamenii și a face campanie electorală. Nu ni se permite trecerea nici cu acte, nici fără. Este o încălcare a legislației electorale, cerem CEC, observatorilor internaționali, dar cerem și Guvernului, Parlamentului și Președinției să ia atitudine și să asigure respectarea legii și drepturilor electorale”, a declarat Dorin Chirtoacă.


„Caravana Alianța pentru Unirea Românilor - AUR a fost blocată să treacă podul de la Râbnița. Nu putem face campanie electorală în stânga Nistrului, dar cum se informează cetățenii noștri de acolo? Ori aceștia sunt așteptați la votare”, a declarat Valeriu Munteanu.

Amintim că CEC a aprobat deschiderea a 41 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Inițial membrii CEC au propus și aprobat deschiderea a 44 de secții de votare, două dintre care urmau să fie deschise la Tighina și una la Corjova, acestea însă au fost excluse din cauza riscurilor iminente privind siguranța procesului de vot.

De menționat și un alt incident, cu implicarea autobuzului AUR Moldova, care s-a produs la 11 iunie 2021, în timpul unei întâlniri cu alegătorii din Vadul lui Vodă. Atunci, autocarul AUR a fost vandalizat de un bărbat de 40 de ani în stare de ebrietate, care aruncat de câteva ori cu o piatră, până nu a spart un geam.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media