VIDEO/ Primii pași ai lui Andrei Spînu în funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

6 august 2021, 09:30 Politică 597
Andrei Spînu.  Sursa: Replica Media
Candidatul la funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că este pregătit pentru a prelua conducerea la cârma ministerului de resort și a prezentat primii pași pe care îi va face, după ce Guvernul va obține votul de încredere din partea Parlamentului.

„Voi merge la minister să discut cu colegii de acolo să văd care este situația. Probabil, voi vedea care sunt proiectele care trebuie aprobate de urgență. De asemenea, în ultima perioadă mai sunt câtva blocaje care trebuie de scos, mă refer la proiectele de infrastructură, și asta vom face în următoarele săptămâni”, a declarat Andrei Spînu.

Întrebat dacă se simte pregătit pentru această funcție, Andrei Spînu a subliniat că „toți sunt pregătiți”.

„Avem un plan bun de guvernare și dacă avem votul de încredere azi în Parlament, vom merge la lucru chiar de azi. Mă simt pregătit, avem și votul de încredere al oamenilor pe care l-am obținut la alegerile parlamentare anticipate. Vom merge și vom guverna în interesul cetățenilor noștri”, a conchis Spînu.


Parlamentul din noua legislatură se întrunește astăzi, 6 august, în ședință. Pe ordinea de zi se regăsește subiectul cu privire la acordarea votului de încredere a Programului de activitate a Guvernului în frunte cu Natalia Gavrilița și a întregii liste de miniștri prezentați de prim-ministra desemnată prin Decret de președinta Republicii Moldova.

Natalia Gavrilița, candidata la funcția de prim-ministră, desemnată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a prezentat marți, 3 august, echipa pentru noul Guvern. Astfel, în componenţa echipei guvernamentale, care urmează să ceară vot de încredere Parlamentului vineri, 6 august, sunt mai multe nume cunoscute publicului din garniturile anterioare, propuse de Natalia Gavrilița când a fost desemnată drept candidată la funcția de prim-ministră.

În lista actuală mai fac parte foşti miniştri din Guvernul condus de Maia Sandu, dar și membri din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS). Totodată, numărul ministerelor a fost mărit.Andrei Spînu este Secretar general al Administrației Președintelui Republicii Moldova și secretar general al Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019, a deținut funcția de Secretar general al Guvernului Republicii Moldova, iar în perioada 2015–2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului. Este antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale cu un portofoliu de companii internaționale și cofondator al organizațiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului Dreamups Innovation Campus și JCI Chișinău. Andrei Spînu este licențiat în business și administrarea afacerii, iar din 2018 urmează un program de masterat în domeniul guvernării la Harvard University Extension School.

Andrei Spînu a obținut un salariu de 5320 de lei de la Aparatul președintei Republicii Moldova și devidente de 4,2 milioane lei, potrivit declarației depuse la ANI pentru anul 2010. Familia Spînu are în proprietatea sa 6 terenuri - 4 agricole, 2 intravilane, dar și două case de locuit, dobândite în 2018. Spînu deține, de asemenea, un atumobil VW Tiguan, produs în 2009, pe care l-ar fi cumpărat în anul 2015 cu 251.635 lei și un Audi Q5, produs în 2014, pe care l-ar fi cumpărat în 2017 cu 380.000 lei.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media