Starea drumurilor publice naționale: 59,9 tone de material antiderapant au fost împrăștiate în această noapte pentru a combate lunecușul

20 ianuarie 2022, 07:35 Societate 36
Drum, traseu.  Sursa: asd.md

Pe parcursul nopții de 20 ianuarie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”: în zonele Nord și Centru s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate:

✓ utilaje speciale – 10 (unități);

✓ material antiderapant – 52,9 (tone);

✓ muncitori rutierii – 16 (persoane).

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media