Consiliul de administrație al CNPF are o nouă conducere. Cine sunt Cornelia Cozlovschi și Adrian Gheorghiță

21 ianuarie 2022, 11:37 Finanțe 152
Cornelia Cozlovschi .  Sursa: multimedia.parlament.md

Cornelia Cozlovschi a fost desemnată membră și președintă al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) pentru un mandat de cinci ani. Hotărârea a fost adoptată, vineri, 21 ianuarie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, cu votul a 55 de deputați.

Cornelia Cozlovschi a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de matematică aplicată, este master în economie şi management public. Deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public.

Tot astăzi, deputații l-au desemnat, printr-o altă Hotărâre, adoptată cu 55 de voturi, pe Adrian Gheorghiță în calitate de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al CNPF.

Adrian Gheorghiță este licențiat în științe economice, specializarea Bănci și finanțe, și master în științe economice, specializarea Finanțe corporative și asigurări. Deține o experiență îndelungată de activitate în cadrul Asociației Patronale „Camera de Comerț Americană din Moldova”, inclusiv în funcție de director adjunct.

Pe 9 septembrie anul curent, Parlamentul a revocat membrii Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, în corpore. Activitatea membrilor Consiliului de administrație al CNPF a fost apreciată drept „nesatisfăcătoare și lipsită de performanță”.

Pe 7 octombrie, deputații au aprobat desemnarea lui Vitalie Lemne în funcția de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al CNPF, pentru un mandat de cinci ani.

În conformitate cu Legea privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Consiliul de administrație este un organ colegial compus din cinci membri, inclusiv președinte, doi vicepreședinți și doi membri. Aceștia deţin funcţii de demnitate publică prin numire.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media