„Este un atac regizat în laboratoarele politice ale regimului PAS, care urmărește intimidarea membrilor PSRM”: Reacția socialiștilor la perchezițiile PA

11 noiembrie 2022, 11:24 Politică 241
sediul central al PSRM.  Sursa: Replica Media

„Este un atac regizat în laboratoarele politice ale regimului PAS, care urmărește intimidarea membrilor PSRM” - este reacția socialiștilor la perchezițiile desfășurate de procurorii anticorupție la sediul formațiunii într-un dosar de finanțare ilegală.

PSRM bănuiește că „această acțiune de răfuială cu oponenții” are loc în același timp cu vizita președintei Parlamentului European, Roberta Matsola, în țara noastră.

„În timp ce înaltul oficial european vorbește la Președinție, despre valorile democratice și despre libertățile umane, regimul protejat de Bruxelles, face apel la acțiuni violente de amenințare și presiune asupra opoziției. În timp ce înaltul oficial european vorbește la Președinție, despre valorile democratice și despre libertățile umane, regimul protejat de Bruxelles, face apel la acțiuni violente de amenințare și presiune asupra opoziției”, spune PSRM într-un comunicat de presă.

Totodată, socialiștii atribuie acțiunile procurorilor „pentru a mai atenua impactul dezvăluirilor privind implicarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco în fărădelegi și abuz de putere”.

„Considerăm că asistăm la un atac direct al guvernanților împotriva statului de drept și împotriva democrației. Chiar dacă vor lichida toată opoziția politică din Republica Moldova, cetățenii țării nu vor trăi mai bine, iar facturile nu vor fi mai mici. Sărăcia a intrat deja în toate casele din țară, iar vina pentru catastrofa socială în care am ajuns, o poartă regimul PAS.

Condamnăm ferm orice formă de persecutare a opoziției, toate dosarele penale motivate exclusiv politic”, menționează formațiunea.

În context, socialiștii au făcut un apel la Delegația Uniunii Europene la Chișinău, dar și la toate misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, să nu devină „complici ai dictaturii impuse de PAS”.

Amintim că, procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții la sediul central al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul investigării cauzei penale privind finanțarea ilegală a formațiunii.

La 2 iunie curent, procurorii Anticorupție au descins la sediul central al Partidului Socialiștilor (PSRM) de pe strada Columna din capitală, acțiuni procesuale de ridicare a documentelor în contextul investigațiilor pe dosarul „Kuliok”.

Dosarul „Kuliok” a fost deschis în baza unor înregistrări apărute în spațiul public în vara anului 2019 în care se vede cum oligarhul fugar Vlad Plahotniuc îi transmite o pungă neagră cu calendar președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM.

Totodată, în luna august curent, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul contabilei Partidului Socialiștilor. În urma descinderilor, oamenii legii au depistat şi ridicat telefonul mobil al acesteia, în care au fost găsite conversaţii cu diverse persoane atât prin SMS, cât și prin serviciile de mesagerie online, privind circumstanțele finanțării PSRM.

Potrivit procurorilor, contabila de partid este învinuită de complicitate, împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane, la acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de oligarhul fugar Plahotniuc Vladimir.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media