VIDEO/ Partidul ȘOR anunță protest de amploare împotriva guvernării, la 18 septembrie. Dodon se aliniază apelului lui Șor. Radu Marian: „Un semn de disperare profundă”

14 septembrie 2022, 12:59 Politică 248
Protest ȘOR la Președinție 2 septembrie (3).jpg.  Sursa: Replica Media

Deputatul fugar Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, condamnat în 2017 de prima instanță la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională, anunță că formațiunea a cărei lider este va organiza duminică, 18 septembrie, o manifestație antiguvernamentală de amploare. Mai mult, acesta îndeamnă „toate forțele de opoziție din Republica Moldova să se unească și să protesteze împotriva guvernării PAS”.

„Stimați colegi, oamenii ne-au ales pentru a le construi o viață mai bună, un viitor mai bun! Acum un an, oamenii s-au ars, după ce au ales această guvernare galbenă. După ce i-au adus pe cei din PAS la guvernare, oamenii au fost condamnați la frig, foame și moarte! De-a lungul timpului, între partidele de opoziție au avut loc certuri, neînțelegeri, coaliții, dar, ținând cont că oamenii ne-au ales ca să le apărăm interesele, vă îndemn pe toți să ne unim, să devenim o forță unică, și să-i aruncăm pe acești incompetenți la groapa de gunoi a istoriei”, a spus Ilan Șor într-un mesaj video.

La apelul lansat de penalul Ilan Șor a reacționat ex-președintele țării și fostul lider al PSRM, Igor Dodon, actualmente fiind vizat în două dosare penale, care a chemat cetățenii să iasă în stradă „indiferent cine îl organizează”.

„Situația se agravează în țară. Vedem ce se întâmplă cu gazul, problemele sociale. Toate represaliile împotriva mea, împotriva altor membri ai opoziției n-o să dea niciun rezultat. Lumea a înțeles deja cine este guvernarea PAS și cine este Maia Sandu. (...) Dacă vom sta acasă, aceasta înseamnă acceptarea tacită

la toate fărădelegile pe care le face Maia Sandu și PAS. Unica soluție legală este să ieșim masiv la protest, indiferent de cine îl organizează. Îndemnul meu către cetățeni - nu vă temeți, trebuie să vă expuneți liber, deschis poziția”, a declarat Igor Dodon jurnaliștilor, fiind surprins în fața clădirii Procuraturii Anticorupție.


Cu o reacție la protestul anunțat de opoziție a venit deputatul din partidul de guvernământ Radu Marian, calificând această manifestație drept „un semn de disperare profundă”.

„Protestul anunțat de 18 septembrie de către fugari este un semn de disperare profundă a acestora. Acești penali fricoși știu că în curând vor fi aduși în fața justiției și încearcă să destabilizeze situația din țară. Nu le reușește și nu le va reuși!”, a scris într-un mesaj deputatul Marian.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media