Șeful diplomației moldovenești întreprinde o vizită la Oslo

5 septembrie 2022, 11:04 Politică 95
Moldova - Norvegia.  Sursa: MAEIE

Șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, întreprinde în perioada 5 - 6 septembrie, o vizită la Oslo, capitala Norvegiei. Agenda de lucru cuprinde consultări cu ministra afacerilor externe norvegiană Anniken Huitfeldt precum și întrevederi de lucru cu ministrul petrolului și energiei, Terje Aasland.

Potrivit unui comunicat publicat de Popescu, este prima vizită din ultimii 5 ani a unui ministru de externe moldovean în capitala Norvegiei.

Mai exact, agenda de lucru cuprinde consultări cu ministra afacerilor externe norvegiană Anniken Huitfeldt precum și întrevederi de lucru cu ministrul petrolului și energiei, Terje Aasland și reprezentanți ai companiilor private norvegiene din domeniul energiei.

Totodată, Popescu precizează că va discuta despre modalitățile de intensificare a cooperării bilaterale, situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, inclusiv impactul acestuia asupra țării noastre, eforturile autorităților privind diversificarea surselor de energie, precum și agenda de reforme în parcursul de aderare la Uniunea Europeană.
Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media