Doi bărbați, printre care un fost polițist de frontieră, reținuți pentru organizarea migrației ilegale a ucrainenilor

29 noiembrie 2022, 12:30 Justiție 121
PTF Giurgiulești-Reni.  Sursa: news.ungheni.md

Un fost polițist de frontieră și un șofer au fost reținuți marți, 29 noiembrie, de către Procurorii PCCOCS și polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale Sud. Cei doi sunt bănuiți de organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni.

Oameni legii au inițiat cercetările în octombrie 2022.

Bănuitul care avea rolul de transportator are vârsta de 59 de ani, iar cel de-al doilea este fost polițist de frontieră,în vârstă de 42 de ani.

Potrivit datelor din dosar, doar trei dintre persoanele ajutate ilegal să migreze au oferit în total suma de 16 700 de dolari, pentru a putea fi aduși în Moldova și ulterior să le fie efectuată intrarea legală pe teritoriul Moldovei în sistemul informațional a datelor privind traversarea frontierei de stat.

Procurorii bănuiesc că șederea migranților pe teritoriul Republicii Moldova ar fi fost legalizată prin intermediul fostului polițist de frontieră, la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni”.

Fostul polițist și-a dat demisia recent din funcția deținută.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media