„Rusia va da un răspuns adecvat”: Moscova reacționează la expulzarea unui diplomat de la Ambasada Rusiei de la Chișinău

31 octombrie 2022, 18:05 Politică 455
Ministerul rus de Externe.  Sursa: noi.md

Moscova „va răspunde expulzării” unui diplomat rus din Moldova, a declarat luni Ministerul rus de Externe pentru TASS. Reacția vine după ce un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană non grata în Republica Moldova, fapt comunicat și părții ruse. Acțiunea Chișinăului are loc după ce în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R Moldova, aflată la granița cu Ucraina.

„Rusia va da un răspuns adecvat”, a spus ministerul de la Kremlin.

Amintim că, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană non grata în Republica Moldova și, în aceste condiții, este obligat să părăsească teritoriul țării noastre.

Acțiunea misiunii diplomatice are loc după ce în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Ministerul de Interne a precizat că nu au fost înregistrate victime, însă mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte.

În prezent, zona este încercuită de efectivele MAI pentru a se evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

Informații despre un zgomot puternic provocat de bombardamente care s-a auzit în această dimineaţă la Ocniţa şi localităţile din apropierea râului Nistru, au apărut pe pagina de Facebook EDIT-Ocnița. Autorii au menționat că un atac cu rachete a avut loc în apropiere de centrala de la Novodnestrovsk, aflată la aproximativ 15 kilometri de la granița cu Republica Moldova.

În urma incidentului, mai multe puncte de trecere ale frontierei PTF Giurgiulești-Reni, PTF Otaci, PTF Larga, PTF Unguri, PTF Briceni și-au întrerupt programul de lucru din motive de securitate.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media