Ambasadorul României la Chișinău: Autoritățile de la București se află în proces de identificare a măsurilor optime pentru depășirea crizei energetice prin care trece R.Moldova

2 august 2022, 20:52 Politică 92
Ambasadorul României la Chişinău, Cristian-Leon Țurcanu.  Sursa: gov.md

Autoritățile de la București se află într-un proces complex de identificare a soluțiilor pentru depășirea crizei energetice prin care trece Republica Moldova şi care riscă să se acutizeze în sezonul rece, a declarat, marți, ambasadorul României la Chişinău, Cristian-Leon Țurcanu, într-un interviu pentru Radio Chişinău.

„Criza energetică, după cum se vede, afectează nu doar România și Republica Moldova, ci întreg continentul. Evident, sunt puse în mișcare niște mecanisme care există pentru identificarea celor mai bune soluții de depășire a acestor momente, de identificare a unor surse alternative de aprovizionare cu energie. Este un set întreg de proceduri, de măsuri și de consultări care sunt în desfășurare. Subiectul este unul extrem de important atât pentru București, cât și pentru Chișinău. Este un subiect care se află constant de ceva timp pe agenda bilaterală de dialog”, a declarat Ambasadorul român Cristian-Leon Țurcanu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat recent cu președintele român Klaus Iohannis, în cadrul unei vizite oficiale la București, despre criza energetică prin care trece Republica Moldova. Liderul de la Cotroceni a dat asigurări că România va continua să se implice în acordarea şi mobilizarea de asistenţă concretă în beneficiul Republicii Moldova pentru a putea depăşi crizele multiple cu care se confruntă.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media