Primul mesaj al Veronicăi Drăgălin în calitate de șefă a PA: „Trebuie să aplicăm legea în mod egal, indiferent de afiliere politică, statut sau relații sus-puse”

1 august 2022, 13:52 Justiție 835
Veronica Drăgălin.  Sursa: Sergiu Litvinenco/ Facebook

„Legea trebuie aplicată în mod egal indiferent de afiliere politică, statut sau relații sus-puse”. Declarația aparține noi șefi a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, care a fost prezentată astăzi, 1 august, colaboratorilor instituției.

În adresarea sa către efectiv, procurorul-șef Anticorupție, Veronica Dragalin a menționat că speră să aducă o perspectivă și o energie nouă, dar se bazează pe experiența și expertiza colegilor.

„Prioritățile care vreau să le aplic în această instituție sunt: În primul rând, acțiunea - noi suntem cei ce putem trage la răspundere hoții, cu siguranță vor fi obstacole dar împreună vom reuși să le depășim.

În al doilea rând, egalitatea - trebuie să aplicăm legea în mod egal indiferent de afiliere politică, statut sau relații sus-puse. Și în al treilea rând, transparența - trebuie să comunicăm cu publicul ca oamenii să aibă încredere în noi.

Vă promit că mereu o să am o atitudine pozitivă și vă asigur că sunt și voi rămâne o persoană optimistă, onestă și integră. Scopul meu este să vă câștig încrederea și respectul ca și colegi și sper ca împreună să putem câștiga încrederea și respectul societății în instituția noastră”, a declarat Drăgălin.

Procurora-șefă Anticorupție, Veronica Drăgălin, a fost prezentată astăzi colaboratorilor Procuraturii Anticorupție de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, în temeiul ordinului emis la data de 15 iunie 2022, care intră în vigoare astăzi, 1 august 2022, fiind numită în funcție, pentru un mandat de 5 ani.

Dintre cei patru finaliști, Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, adunând cel mai mare punctaj - 72,15.

Potrivit informațiilor indicate în CV, Veronica Drăgălin a absolvit în 2008 facultatea de biologie şi chimie la Universitaea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

Ulterior, din 2011 până în 2016, Veronica Drăgălin a profesat avocatura în cadrul firmei internaționale de avocatură americană, Jones Day. Mai târziu a devenit procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Dragalin are experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri federale, inclusiv prezentări înfața „grand jury”, rechizitorii, percheziții, interceptări telefonice, instanțe de judecată, acorduri de recunoaștere a vinovăției, audieri de sentință.

Aceasta mai are experiență în efectuarea anchetelor în cadrul Secției de Corupție Publică și Drepturi Civile, inclusiv corupție, mită, fraudă bancară, spălare de bani, obstrucționarea justiției, organizații criminale corupte (RICO).

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media