Și PCRM vine în apărarea Partidului ȘOR: „Cerem eliberarea urgentă a Marinei Tauber”

25 iulie 2022, 16:55 Politică 14715
Vladimir Voronin și Marina Tauber.  Sursa: Replica Media

După declarația emisă de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), la scurt timp și colegii acestora de bloc, Partidul Comuniștilor, au publicat un comunicat în care, la fel, critică reprezentanții guvernării și îi acuză că ar sta în spatele acțiunilor de urmărire penală ce au loc în privința Partidului ȘOR și Marinei Tauber. Comuniștii solicită „eliberarea imediată” a Marinei Tauber din Peitenciarul nr. 13 și respectarea strictă a tuturor normelor și drepturilor procedurale, declarând că protestează „ferm împotriva metodelor inchizitoriale folosite împotriva celor mai activi reprezentanți ai opoziției de stânga”.

„Reținerea deputatei în Parlamentul Republicii Moldova, Marina Tauber, arestarea acesteia în Penitenciarul nr. 13, unde bandiții, tâlharii, violatorii și criminalii își ispășesc pedepsele, după părerea noastră, este absolut inadecvată. De ce să izolezi, și chiar într-un loc atât de îngrozitor, o tânără, un cunoscut politician care nu fuge nicăieri, nu reprezintă o amenințare pentru societate și este dispusă să coopereze cu ancheta?

Nu poate exista decât un singur răspuns: autoritățile sunt înfuriate de popularitatea tot mai mare a partidelor de opoziție de stânga, inclusiv a partidului ȘOR.

„Justiția” PAS are un caracter pronunțat selectiv și politizat. Regimul se transformă în dictatură sub ochii noștri. Oficialii corupti care au alimentat actualul guvern în randurile lor de partid, toți acești Filați, Leancă, Ghimpu, Streleț sunt în libertate și cheltuiesc ceea ce au furat.

(...) Fără a interveni în cursul anchetei, protestăm ferm împotriva metodelor inchizitoriale folosite împotriva celor mai activi reprezentanți ai opoziției de stânga și cerem respectarea strictă a tuturor normelor și drepturilor procedurale, precum și eliberarea urgentă a Marinei Tauber”, se menționează în declarația comuniștilor.


De menționat că puțin mai devreme, tot astăzi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a adus noi acuzații guvernării, declarând că „regimul de la Chișinău intenționează să lanseze o amplă „vânătoare de vrăjitoare”, percheziții masive în raport cu membrii și activiștii PSRM, la fel cum procedează acum în raport cu alt partid de opoziție”, fâcând referire la acțiunile de urmărire penală ce se desfășoară în prezent în raport cu Partidul ȘOR despre care formațiunea spune că se produc la „indicația directă de PAS și a președintei Maia Sandu”.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media