Preotul din Glodeni, bănuit că ar fi abuzat sexual un copil, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii

27 iulie 2022, 13:25 Justiție 509
Preot din Glodeni, acuzat de pedofilie.  Sursa: Jurnal TV

Preotul din Glodeni, reținut zilele trecute pentru că ar fi abuzat sexual un copil de 11 ani din localitatea în care slujea, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Instanța a admis demersul procurorului de caz și a dispus izolarea acestuia la penitenciarul nr. 11 din Bălți.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către șeful Procuraturii Glodeni, Sergiu Mititelu, care a menționat faptul că bănuitul pledează nevinovat.

De menționat că preotul a fost reținut la data de 25 iulie, la o zi după comiterea infracțiunii. Până acum niciunul dintre reprezentanții Bisericii nu a comentat acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei a refuzat să se expună și ne-a direcționat către episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, motivând că dosarul preotului acuzat ar fi la Episcopia pe care o conduce.

La rândul său, Episcopul Marchel nu a răspuns apelurile telefonice.

Amintim că preotul este acuzat că ar fi comis acțiuni sexuale cu caracter pervers auspra unui copil de 11 ani din satul în care slujea. Cazul a fost înregistrat de poliția din Glodeni duminică, la 24 iulie, după care slujitorul bisericii a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media