Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Statele Unite

6 decembrie 2022, 20:24 Societate 182
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Statele Unite.  Sursa: presedinte.md

În timpul vizitei de lucru în SUA, șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Statele Unitea. Președinta Sandu a discutat cu reprezentanții diasporei noastre despre cum evoluează lucrurile în Moldova și cum pot ei ajuta la dezvoltarea țării noastre, chiar dacă locuiesc peste ocean.

„M-am reîntâlnit, la Washington, cu moldovenii din diasporă, care de-a lungul anilor se implică activ în proiecte și activități atât în Moldova, cât și în SUA. Am discutat despre situația de acasă, despre eforturile noastre de a păstra pacea și a avansa pe calea integrării europene, dar și despre cooperarea excelentă cu SUA”, a subliniat șefa statului.

Președinta Maia Sandu i-a încurajat pe conaționali să vină să investească în Moldova.

„Am vorbit și despre cum pot moldovenii stabiliți în SUA contribui la dezvoltarea țării noastre. Le-am spus că ne-am bucura dacă ar investi mai mult în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri. I-am încurajat să continue să promoveze Moldova ca destinație turistică și de afaceri. Ca de fiecare dată, le-am transmis că îi așteptăm cu drag acasă”, a mai declarat șefa statului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat în perioada 1-3 decembrie o vizită la Tokyo. Șefa statului s-a întâlnit cu oficiali de nivel înalt din Guvernul Japoniei și cu reprezentanți ai Parlamentului nipon. La fel, Președinta Maia Sandu a participat la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

Totodată, în zilele de 5-7 decembrie, lidera de la Chișinău află la Washington, unde va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, Președinta Maia Sandu a avut întrevederi bilaterale și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media