Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Statele Unite

6 decembrie 2022, 20:24 Societate 143
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Statele Unite.  Sursa: presedinte.md

În timpul vizitei de lucru în SUA, șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți cetățeni moldoveni stabiliți în Statele Unitea. Președinta Sandu a discutat cu reprezentanții diasporei noastre despre cum evoluează lucrurile în Moldova și cum pot ei ajuta la dezvoltarea țării noastre, chiar dacă locuiesc peste ocean.

„M-am reîntâlnit, la Washington, cu moldovenii din diasporă, care de-a lungul anilor se implică activ în proiecte și activități atât în Moldova, cât și în SUA. Am discutat despre situația de acasă, despre eforturile noastre de a păstra pacea și a avansa pe calea integrării europene, dar și despre cooperarea excelentă cu SUA”, a subliniat șefa statului.

Președinta Maia Sandu i-a încurajat pe conaționali să vină să investească în Moldova.

„Am vorbit și despre cum pot moldovenii stabiliți în SUA contribui la dezvoltarea țării noastre. Le-am spus că ne-am bucura dacă ar investi mai mult în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri. I-am încurajat să continue să promoveze Moldova ca destinație turistică și de afaceri. Ca de fiecare dată, le-am transmis că îi așteptăm cu drag acasă”, a mai declarat șefa statului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat în perioada 1-3 decembrie o vizită la Tokyo. Șefa statului s-a întâlnit cu oficiali de nivel înalt din Guvernul Japoniei și cu reprezentanți ai Parlamentului nipon. La fel, Președinta Maia Sandu a participat la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

Totodată, în zilele de 5-7 decembrie, lidera de la Chișinău află la Washington, unde va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, Președinta Maia Sandu a avut întrevederi bilaterale și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media