Noi restricții pentru sectorul HoReCa, în vigoare de astăzi. Cum vor activa restaurantele, cafenelele și cum vor fi organizate nunțile și botezurile în perioada Cod Roșu de COVID

1 octombrie 2021, 07:55 Afaceri 323
restaurant/simbol.  Sursa: agora.md

Asociația Patronală „Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” (MĂR) vine cu precizări referitoare la activitatea HoReCa, începând cu 1 octombrie, pentru perioada aflării în scenariul Cod Roșu de alertă epidemiologică COVID-19.

Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), certificatul de vaccinare sau testul negativ la COVID va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a instituit, la 9 septembrie, stare de urgență în sănătate publică la nivel național până pe 30 octombrie și a stabilit un șir de noi măsuri anti-COVID.

Astfel, începând cu 11 septembrie, persoanele de la vârsta de 18 ani în sus vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber precum spectacole, concerte, festivaluri și de asemenea, la evenimentele din spații închise precum cluburile de noapte, ringurile de dans, teatrele, cinematografele, sălile de concerte, alte evenimente - în baza certificatului de vaccinare contra COVID-19, pe suport de hârtie sau în formă electronică, care este valabil la 14 zile de la schema completă de vaccinare sau prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test Antigen rapid pentru infecția COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, sau prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suprotat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și 180-a zi de la infectare, sau un act de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, cu o durată de valabilitate 90 zile din data efecturării investigației”, a declarat ministra Sănătății.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media