Un magistrat de la Judecătoria Bălți cere abținerea de la examinarea demersului CEC de excludere a Marinei Tauber din cursa electorală

2 decembrie 2021, 16:15 Justiție 419
Judecătoria Bălți.  Sursa: revizia.md

Magistratul Eduard Bălan a solicitat abținerea de la judecarea demersului Comisiei Electorale Centrale (CEC) de excludere a candidatei Partidului „Șor” Marina Tauber din cursa electorală, transmite Nord News.

„Judecătoarea Natalia Costaș examinează în aceste clipe cererea de abținere a magistratului Eduard Balan, care face parte din Comisia Electorală de Circumscripție Bălți. Eduard Balan urma să examineze suspendarea candidatei Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți”, scrie Nord News.

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la purtătoarea de cuvânt a partidului „Șor”, Alina Șargu, însă aceasta ne-a spus că echipa Marinei Tauber nu știe că în această seară are loc ședința de judecată. Alina Șargu ne-a spus că nu știe cine a fost desemnat judecător pe acest caz și nici cine este avocatul care reprezintă interesele candidatei la alegerile locale noi de la Bălți.

Totodată, membrul CEC, Pavel Postică, a declarat pentru Replica Media că judecătorul Eduard Balan ar fi fost ales prin sistemul de selectare aleatorie a judecătorilor și, întrucât este membru al Comisiei Electorale de Circumscripție Bălți, acesta ar fi solicitat abținerea de la examinarea cauzei.

Amintim că miercuri, 1 decembrie, cu cinci zile înainte de cel de-al doilea scrutin al alegerilor locale noi, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți, după ce au fost constatate încălcări privind finanțarea campaniei electorale - mai exact au fost utilizate surse financiare nedeclarate în sumă de 152 de mii lei.

De câteva zile, Marina Tauber spunea că membrii CEC ar avea intenția să o scoată din cursa electorală, acuzându-l pe membrul CEC, Pavel Postică, că a cerut celorlalți membrilor CEC să voteze le ședința Comisiei din 1 decembrie pentru excluderea sa din cursa electorală.

Candidata Partidului Șor, Marina Tauber, și candidatul independent, Nicolai Grigorișin, au accedat în turul doi pentru a lupta la funcția de primar al municipiului Bălți.

Potrivit rezultatelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru Nicolai Grigorișin au votat 6.951(20,93%) de bălțeni, iar pentru Marina Tauber - 15.918 (47,93%).

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a reușit să câștige încredere a 4.677 (14,08%) de alegători, iar candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci, cu două voturi mai mult - 4.679 (14,08%).

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media